2018年2月23日 星期五

[療程] 育成V面偽素顏 ❤ AMOOMA SPA & SANCTUARY Collagen XP Facial

呢排兔先生覺得我皮膚好左,素顏時佢仲成日以為我化左妝,時刻水嫩狀態好!其實只係去AMOOMA SPA & SANCTUARY做左一次Collagen XP Facial,就可以輕輕鬆鬆咁育成V面偽素顏,靚靚過新年喇~

一踏進AMOOMA就感受到濃厚的泰式風情,是一間正宗泰式按摩店,不過我今次到來不是按摩,而是做Collagen XP Facial!


店內傳來陣陣宜人香薰味,
精緻的木雕裝潢及裝飾物都很有泰國風情。
入去做Facial之前嘆杯花茶加上輕鬆的音樂,好Relax丫!


房間很闊落乾淨,而且房內還有梳妝空間,感覺很不錯!
做完Facial可以係梳妝枱前化返個靚妝先走~


AMOOMA引進了最新的 Protégé Collagen Xp Machine,
以嶄新超聲波及單極射頻的拉提技術,令V臉輪廓緊緻提升。

加上超聲波的規率性震動以推動射頻能量直達膠原低部,
更深層廣闊及平均地激活膠活原蛋白及彈力蛋白增生,V臉效果keep得更好!

首先當然就是要潔面,美容師以按摩手法配合潔面乳,為我徹底清潔面部。


然後塗上厚厚的保濕精華GEL。


機頭暖暖的,不會熱,非常温和舒適...
而且有發放微微震動效果,推動射頻能量直達肌膚深層,可以幫助激活膠活原蛋白,令肌膚即時緊緻,重塑V面。


機頭在面上按摩游走的同時加快了血液循環,面部會有微微泛紅,都是正常現象。


我的循環太差而生成的千年眼袋,
今次終於都有救,機頭在眼袋上按丫按,
舒舒服服地排毒去水。


療程後,泛紅很快就散了。面部飲飽水漲卜卜的,好有光澤哦!


看看前後對比,就知效果有多好喇,面部輪廓提升而且更加緊緻~
千年眼袋收細,毛孔和乾紋都沒那麼明顯了喇!


過年前做,效果Keep到現在都兩星期了,肌膚狀態依然好好。
我素顏時男友都以為我有化妝呢...
仲話摸上手好彈滑,佢都大讚呢個Collagen Xp Facial好有效!

放工來到一個悠閒空間做Facial舒舒壓,真係一大樂事~
聽說連續做兩次,去效果更加明顯。
不過美容師說我皮膚本身不差,想Keep好一點,其實每月做一次已經足夠喇!
而且整個過程都只是一個鐘內,真係快靚正呢~


AMOOMA Spa & Sanctuary
地址: 銅鑼灣駱克道492號順禧銅鑼灣中心12樓全層 (銅鑼灣港鐵站C出口)
Tel: 2730 6632


想看到更多即時分享,可以到facebook page讚好呢!
請多多支持吧~送禮進行中~~

歡迎聯絡合作事宜:
dahlia_purple@hotmail.com

SHE.COM客席專欄
http://www.she.com/author/purplechiu/
YOUTUBE

是次產品資料由品牌提供,本文章所發表的全部內容均屬個人意見及真心感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...